Solidworks Pack and go komutu

Solidworks Pack and go komutu, genel olarak bir proje için tüm ilişkilendirilmiş dosyaları paketlemeye yarar, bunların içinde parçalar, teknik resimler, toolboxta tanımlanmış olan malzemeler, etiket, analiz sonuçları vb.. gibi seçenekler bu paketlemeye dahil edilebilir. İstenirse bu paketler mail yolula gonderilebilir ya da zip uzantılı olarak sıkıştırılabilir.

Solidworks yazılımsal olarak, kendi içindeki tanımlamalara ve ilişkilendirmelere uygun olarak çalışır. Dolayısıyla dışardan yapılan müdaheleler kurallara uygun olarak yapılmazsa bir takım sorunlar çıkar. Bir proje hazırladığınızda, parçaların, teknik resimlerin veya alt montajların ismini dışardan elle değiştirirseniz, Solidworks bunu algılamaz. Dolayısı ile ana montajda parçaların bulunamaması gibi sorunlarla karşılaşılır. Bunun tarz sorunların basit gibi görünen çözümleri olsa da, parça sayısı fazla olan montajlarda işin içinden çıkılamamakta, hatta herşey birbirine girmektedir. Bu tarz riskleren sakınmak, işi hızlandırma ve pratikleştirmek ve Solidworks ile aynı dili konuşmak adına Pack and go komutunu kullanırız.

Sunduğu ön ek, son ek komutlarını kullanarak, Parçaların başına toplu proje adı eklenebilir. Dosya sonlarında isteğe bağlı olarak versiyon numaraları eklenebilir, istenen herhangi bir parçanın referansları bozulmadan dosya ismi veya versiyon numarası değişiklileri yapılabilir.

Daha detaylı anlatabilmek adına aşağıdaki resim üzerinden Solidworks Pack and Go komutu nu inceleyelim.

File > Pack and Go sekmesine tıklıyoruz. Ardından aşağıdaki sayfa açılacak. Bu sayfa Duruma göre İngilizce veya Türkçe olabilir.

 

 

  1. Teknik Resimleri ekle: Montajla ve bileşen parçalarla ilişkilendirilmiş tüm teknik resimleri bulur ve ekranda görüntüler. Eğer projenize teknik resimleri dahil etmek isterseniz bu seçeneği işaretleyebilirsiniz.
  2. Simülasyon sonuçlarını ekle: Projenize ilişkin tüm simülasyon sonuçlarını eklemenizi sağlar. Frekans analizi, dinamik analizeler vb..
  3. Toolbox bileşenlerini ekle: Projenizde vida, somun, rulman gibi, standart tanımlı toolbox bileşenlerinizi bu seçenek ile dahil edebilirsiniz.
  4. Özel yapıştırmalar, görünümler, sahneler ekle: Parçalarınız için bir sahnet veya etiket tanımladıysanız, bu kutucukla projenize dosyalarınızı ekleyebilirsiniz.
  5. arsayılan yapıştırmalar, görünümler, sahneler ekle:
  6. Zip’ e kaydet: Projeyi .zip olarak kaydetmek istediğinizde bu seçeneği kullanabilirsiniz
  7. Önek ekle: Toplu olarak ya da belirlediğiniz dosyalara ön ek ekleyebilirsiniz. Örn. “Piston montajı – parça adı”. Piston montajı ön ektdir.
  8. Sonek ekle: Toplu olarak ya da belirlediğiniz dosyalaa son ek ekleyebilirsiniz. Örn. “krank v5” tarzında.
  9. Tek klasörde düzleştir: Bu seçenek projelerinizi farklı farklı klasörlerde oluşturduysanız, alt montaj klasörleri, teknik resimler, simülasyonlar vb.. hepsini tek klasöre toplamanızı sağlar.

 

 

 

 1,758 total views,  2 views today

Bu yazıyı değerlendirin

You may also like...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments