İhtiyaç duyduğumuz olmazsa olmaz programlar

Bu bölümde bilgisayarımızda olmazsa olmaz programlar ı inceleyeceğiz. Bir bilgisayarı satın aldığımızda genelde içinde ihtiyacımız olması muhtemel temel programlarlar ile gelir. Ancak bu programlar çoğu zaman deneme sürümü ve süreli kullanıma imkanı sundukları için, süreleri dolunca işlevselliklerini kaybediyorlar. Bu yazımızda, Bilgisayarımızda bulunması gereken olmazsa olmaz programlar ve ücretsiz alternatifleri üzerinde duracağız.

 

olmazsa olmaz programlar

  1. Office programları

 

Office Programları neredeyse hepimiz için vazgeçilmezdir. Bir metin belgesi hazırlamak, sayısal verilen analizini hazırlamak, sunum yapmak ve daha pek çok için kullandığımız bu programları ücretsiz olarak kullanabilmemiz mümkün. Genelde ekstra bir ücret ödeyip satın almadığınız veya hediye gelmediği sürece tüm bilgisayarlar Microsoft office süreli kullanım opsiyonu ile gelir. Ancak süresi dolduğunda her zaman yenileyecek veya satın alacak maddi güce sahip olamayabilirsiniz. Bu yüzden size önerdiğimiz program Open Office.

 

Buradan güncel sürümü indirebilirsiniz.

Destek almak için resmi siteden yararlanabilirsiniz. https://www.openoffice.org/tr/

olmazsa olmaz programlar

  1. Dosya sıkıştırma programları

Dosya sıkıştırma programlarıda olmazsa olmaz programlar arasında. Bu konuda winrar ı deneme sürümü dolmuş olsa bile kullanmaya devam edebiliyoruz. Ancak alternatif olarak 7.zip programını denemenizi öneririm.

Winzip güncel sürüm için tıklayınız.

Winrar güncel sürüm için tıklayınız.

7zip güncel sürüm için tıklayınız.

olmazsa olmaz programlar

  1. Resim düzenleme ve görüntüleme programları

Windows’ un kendi sunduğu birkaç yardımcı program olmakla beraber alternatif olarak, size GIMP i önerebilirim. Eğer Photoshop kullanmayı biliyorsanız, GIMP’ in photoshop a yakın arayüzü ile zorluk çekmeyeceksiniz. Ayrıca programa devamlı güncelleme gelmekte ve yeni özellikler eklenebilmektedir.

Buradan güncel sürümü indirebilirsiniz.

olmazsa olmaz programlar

 

  1. Video görüntüleme araçları

 

Video görüntleme araçları konusunda bugüne kadar pek çok deneme yaptım, codec paketleri vs.. yükledim. Bu konuda K-Lite Codec paketlerini kullanabileceğiniz gibi size GOM playerı da tavsiye edebilirim. Bu programda devamlı güncelleme alan, ve pek çok dosya türünü sorunsuzca çalıştıran bir uygulama, ayrıca sunduğu ekstra ekolayzır sayesinde eğer iyi bir ses sistemine sahipseniz, sesi kısık videoları dahi problemsiz izleyebilirsiniz.

Gom Player güncel sürüm için tıklayınız.

K-Lite Codec Pack güncel sürüm için tıklayınız.

olmazsa olmaz programlar

 

 

  1. PDF görüntüleme yazılımları

Aslında bu konuda en ünlü araç Acrobat Reader olmasına karşın, bence Foxit PDF de iyi bir uygulama, Düzenlemeye izin veren Pro paketi ücetli olsa da gayet pratik ve az yer kaplayan bir uygulama olarak, Foxit i kullanabiliriz.

Adobe Reader güncel sürüm için tıklayınız.

Foxit PDF güncel sürüm için tıklayınız.

 

alternatif e posta thunderbird

  1. E-posta uygulamaları

E-posta uygulamalarında Outlook, Microsoftun Live uygulaması gibi uygulamalar mevcut, ancak ben yıllardır kullandığım ve memnun kaldığım Thunderbird uygulamasını tavsiye ediyorum. Mozbackup mini programı sayesinde istediğinizde yedek almanız oldukça kolay, tek bir dosya çıktısı veriyor. Oldukça basit ve sade görünüme sahip ve işlevsellik olarakta, bir eksiği yok. Dilerseniz takviminizi de kolayca dahil edebilir ve takip edebilirsiniz.

Thunderbird güncel sürüm için tıklayınız.

Mozbackup yedekleme programı güncel sürüm için tıklayınız.

 

olmazsa olmaz programlar

 

  1. Antivirüs ve Kayıt Defteri (Registry) temizleme programları

Piyasada pek çok ücretli ve ücretsiz antivirüs programı bulunuyor. Ben ilk başta bu konuda Avira antivirüsü kullansam da şu anda 360 Total Security kullanıyorum. Öyle ahım şahım bir program olduğunu iddia edemesem de şu ana kadar güvenlik konusunda bana bir sorun çıkarmadı.

Ayrıca çoğu zaman programları kaldırdığımızda arta kalan dosya artıkları hem diskte yer kaplar, hem de kayıt defterinde gereksiz yer işgal ederler ve performansa olumsuz etki ederler. Manuel olarak temizlemek çoğu zaman bizim için problem olmaktadır. Bunun için “Registry Cleaner” diye tabir edilen Kayıt defteri temizleyicileri kullanmak gerekir. Bu konuda ise Ccleaner programını kullanabilirsiniz. Piyasa geçmişi baya fazla olan bu program, ideal bir kayıt defteri düzenleyicisidir.

 

Avira güncel sürüm için tıklayınız.

360 Total Security güncel sürüm için tıklayınız.

Cclenar güncel sürüm için tıklayınız.

 

 1,560 total views,  4 views today

Bu yazıyı değerlendirin

You may also like...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments